lunes, 25 de enero de 2016

Com. Europea del carbó i l’acer

EUROPEA DEL CARBÓ I L'ACER
La Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer (CECA) fou 1 Organització econòmica internacional, la primera de caràcter supranacional, i que està considerada com l'origen de l'actual Unió Europea (UE).

Fou creada paper Tractat de París de 1951, Signat en AQUESTA ciutat el 18 d'abril d'aquells i aquelles any, per part dels Governs de la República Federal d'Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg i els Països Baixos. La Seva Seu es situa a la ciutat de Luxemburg.

L'any 1969 és va fusionar amb Dues Institucions més, la Comunitat Econòmica Europea (CEE) i la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica (Euratom), formant AIXÍ MATEIX el que és conegué amb el nom de Comunitats Europees. La CECA va continuar existint com a part integrant d'AQUESTA nova Organització supranacional, ha que els Comunitats és van convertir en part de la Unió Europea, el Tractat de París però va expirar l'any 2002. La CECA no va ser reemplaçada per cap Altra Organització sinó que els Seves activitats i recursos van ser absorbits per la Comunitat Europea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario